Antarctica reis: maak de reis van je leven!

Een van de meest bijzondere en exclusieve plekken op aarde is toch wel Antarctica. Voor velen een bestemming waar al jaren over gedroomd wordt. Maak uw droom waar en maak die Antarctica reis met reisorganisatie Explore. Op de website van Explore  explore.be leest u meer over deze fantastische reisbestemming. Het rond de zuidpool gelegen continent Antarctica wordt omgeven door de Atlantische, Indische en Grote Oceaan. Wist u trouwens dat Antarctica, tegenover het noorden betekent? Dit zuidelijke continent is het koudste gebied op de wereld. Een goede jas is dus een absolute must. Ook vind je hier het meeste ijs van de wereld, maar liefst 90% van al het ijs op de wereld vind je hier. Toch zijn er ook plantensoorten te vinden zoals mossen, het grassoort Antarctische smele en sterremos. Naast een zeer kleine bevolking, van naar schatting 1.00 mensen die vooral in de onderzoeksstations werkzaam zijn, leven er vele dieren zoals walvissen, zeehonden en pinguïns.

Maak een Antarctica reis zonder massatoerisme

Maak een Antarctica reis en u zult verstelt staan van de schoonheid van dit continent. Bij Explore zorgen wij voor een optimale reiservaring naar het zuidelijk halfrond.

  • Wij voorzien u graag van gedegen reisadvies
  • Keuze uit diverse boeiende reizen naar Antarctica
  • Begeleiding door ervaren expeditie team
  • Keuze uit 3 typen schepen
  • Lezingen op het schip

Met drie verschillende exploratieschepen wordt er naar Antarctica gevaren. De MS Fram waar zo’n 200 passagiers op passen, de MS Midnatsol waarbij de kortste reis mogelijk is van 13 dagen en de MS Roald Amundsen, een nieuw schip waarbij wij een reis maken die eerst langs de Chileense fjorden voert, waarna u via Kaap Hoorn naar Antarctica vaart. Alle schepen hebben poolcirkelboten zodat kleine tochtjes maken vanaf het schip ook mogelijk zijn. Alle schepen zijn voorzien van een restaurant, een lounge en comfortabele kajuiten. En ook niet geheel onbelangrijk, elke zeereis wordt begeleid door een bekwaam expeditie team met veel ervaring met reizen naar Antarctica.

Bij Explore maakt u een Antarctica reis die in niet in het teken staat van massatoerisme. Bij ons bent u verzekerd van een kleiner aantal medepassagiers zodat u volop kunt genieten van rust. Wat de reis extra leuk maakt is dat u op het schip diverse lezingen kunt volgen over Antarctica. En al onze reizen zijn tot in de puntjes verzorgd zodat u optimaal kunt ontspannen op uw Antarctica reis.

Van pinguïns tot gletsjers spotten

Wilt u ook een Antarctica reis maken en het witte continent met eigen ogen aanschouwen? Bij Explore.be hebben wij diverse reizen samengesteld. Ga bijvoorbeeld ‘Avonturieren op het Zuidelijk Halfrond’, waarbij u een rondreis ervaart van 17 dagen langs diverse blikvangers. U vaart vanaf Zuid-Amerika langs onder meer de Falklandeilanden en via de Drake Zeestraat naar Antarctica. Ontmoet walvissen, pinguïns, zie de indrukwekkende gletsjers en ijsbergen en ontmoet de bewoners. Maak een hike op het landijs of ga kajakken tussen de zee bergen. Of kies voor de Antarctica reis ‘In het spoor va de pinguïns’ waarbij u kennis maakt met de kolonies stormband pinguïns op Half Moon Island en ezels pinguïns op Paradise Harbour en adéliepinguïns op Peterman Island. Ga het onderzoeksstation Port Lockroy in en leer meer over de geschiedenis van poolonderzoek. Geniet nog van de stormvogels en de kelpmeeuwen waarnaar we terugreizen naar het vaste land. U zult beslist terug willen naar Antarctica als u bij ons een Antarctica reis hebt meegemaakt. Kunt u niet wachten om mee op reis te gaan en met eigen ogen de prachtige natuur te ontdekken? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder voor de reiservaring van uw leven.